keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Värien valinta


Huh huh!
 Vähän on ollut vähillä päivittämisillä tämä blogi, mutta on kyllä hyvät syyt...Sketch Up hurisee, samoin värikynät ja väriviuhka.
Tällä hetkellä piirustuspöydällä on mm. kotitalouskohteita, jotka vaativat kalusteiden etsimistä, piirtämistä, suunnittelua.

Tässä esimerkki yhdestä casesta:
asiakkaalla oli tahtotila, että hän haluaa seinille väriä.
Mutta mitä väriä? Ja mistä ottaa koppia? Lattia oli siniharmaa, ja keittiön välitilan tiilijäljitelmä aiheutti päänvaivaa.
Oli sinistä ja punaista. Siis mitä? Mitä tehdään?

No, yritin auttaa. Kävin paikan päällä väriviuhkan kanssa.
 
   idyllicum sisustussuunnittelu, värin valinta 
idyllicum sisustussuunnittelu, värin valinta Päätin lähteä liikkeelle aikalailla vallitsevasta keittiön laattalattian sävystä. .


idyllicum sisustussuunnittelu, värin valinta

Väriviuhka on ehdoton. Ja armoton. 
Sävyjen kirjo jäi lopulta vain yhteen, max.kahteen liuskaan, toinen joka taittaa siniseen toinen joka taittaa hivenen ruskeaan. Sävyn vahvuuksissa päädyttiin myös joko oikein vahvaan tai varoisempaan linjaan. Se tuo viihtyisyyttä, että seinissä on väriä. Suomessa on ihan liian paljon valkoisia seiniä! Valoisuutta tässä asunnossa riitti, joten se oli hyvä puoli sille että vähän rohkeampaankin ratkaisuun voidaan lähteä. Valkoista tuodaan sitten huolellisilla reiluilla listoilla, sekä kattoon että lattiaan.
idyllicum sisustussuunnittelu, värin valinta 
Keittiön lattiatilan välittömässä läheisyydessä oleva olohuoneen seinä kaipasi siis väriä pintaan.

idyllicum sisustussuunnittelu, värin valinta
 
idyllicum sisustussuunnittelu, värin valinta
idyllicum sisustussuunnittelu, värin valinta
 

Tässä tapauksessa seinien pinta on lasikuitutapettia, joka rajoitti myös sitä että tapetointi skipattiin jo alkumetreillä. Lasikuitutapetin tasoittaminen on pahimmillaan hirvittävän työlästä. Sen sijaan jotain struktuuria pintaan voidaan saada Tikkurilan TUNTO-maaleilla. Niissä maalin rakenne antaa anteeksi jonkun verran, ja sillä voidaan maalata myös lasikuitutapetin päälle. Kaikkea sekään ei välttämättä peitä, mutta todennäköisesti aika hyvin. Sillä saadaan toivottu rouhea pintaratkaisu. 

  
Tärkeintä on että asukas itse viihtyy värimaailmassa, joka seiniin tulee, ja lopulta sävyn vahvuuskin on makuasia.
Odotan innolla, millaiseen lopputulokseen asiakas lopulta päätyy!

***

Joskus helppokin tila voi tuntua vaikealta. Voiko vaikea tila olla sensijaan helppo? Yhtä oikeaa vastausta ei ole koskaan. 

Ehdottaa voin ainoastaan sillä osaamisellani, mikä tuo mielestäni harmoniaa ja esteettisyyttä, ja vastaa tässä kohtaa asiakkaan itsensä toiveita.
*** 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti