tiistai 25. marraskuuta 2014

Wee Gee- talo


 Espoon Tapiolassa sijaitseva Näyttelykeskus Wee Gee- talo on mielenkiintoinen talo.

Ja tällä rakennuksella on mielenkiintoinen nimi: Wee Gee.

Pidän siitä että on oivasti pidetty kiinni taloon vankasti liittyvästä identiteetistä: rakennus kun on alun perin tehty Weilin&Göösin painotaloksi. Nimi oli juurtunut jo vahvasti tapiolalaisten käytöntöön, mieliin ja puhekieleen. On siis hienoa, että nimeä ei ehdoin tahdoin ole lähdetty muuttamaan, vaikka rakennuksen toiminta on sittemmin muutettu aivan täysin toiseen käyttöön. Vaikka remonttikin on muuttanut talon toiminnot aivan toiseksi mitä se on alun perin ollut.

Joulun alusaika on ihanaa aikaa kun erilaisia myyjäisiä on siellä täällä, kuten myös nyt oli WeeGee-talossa.
Ja talossa ihan mahtavat lounassalaatit ja viikonloppuisin tarjolla on suunnattoman runsas brunssipöytä
  
 ***
Haastattelin WeeGee- talossa työskenteleviä henkilöitä. Wee Gee- talossa järjestetään tällaisia myyjäistapahtumia "muutaman kerran vuodessa."
Mitä ihmettä? 
Talohan luo loistavat fasiliteetit tällaisille tapahtumille. Viime viikonloppuna väkeä oli kuin pipoa molempina päivinä, joten riittäisikö taloon tapahtumien takia paikalle eksynyttä porukkaa useamminkin? 

 WeeGee talossa on myös viisi museota:
EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Helinä Rautavaaran museo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo. (Oli pakko kurkata tämä museoluettelo netistä, kun niitä on niin monta etten edes muistanut mitä siellä onkaan!) 

Tulisi nuo museotkin kenties tutuksi, kun reitin kerran oppii. Voi olla että käsitykseni talon kävijämäärästä ei ole täysin ajantasalla, tämä väen tungos vaan näytti vaan niin aktiiviselta ja kivalta! Kauppakin kuulemma käsityöläisillä kävi hyvin. Meidän täytyy yrittää nostaa itsemme tästä lamasta. 
Killingit pyörimään aktiivisuudella!   

***
 
Käsillä tekeminen on sananmukaisesti lähtenyt käsistä. 
Onneksi.

Ihmiset ovat hirvittävän taitavia tekemään kierrätysmateriaaleista uusia juttuja: on hattua, sukkaa,paitaa ja huopaa.. ja koruja ja nappeja, vaikka mitä.

Arvaatkos mistä nämä lonkerot on tehty? 
 No haarukoista tietysti. 
Tylsät kehykset ovat saaneet ihan uuden käyttötarkoituksen.

Samoin mummon vanhat pitsiliinat.
***
Silmäni jäivät kiinni näihin nappeihin:

Tästä todellista nappitaiturista, Vinosta prinsessasta,
 kirjoitinkin jo eilen enemmän omassa poustauksessa. Käy katsomassa täältä.