lauantai 21. maaliskuuta 2015

Verhoilijamestari


Mä niin diggaan hyviä tarinoita yritysten takana. 

Kuka tämäkin herrasmies on, ja miten hän vaikuttaa tänä päivän vielä vuonna 2015 arjen raadantaan ja työntekoon? 

http://www.verhoilijamestarienliitto.fi/yhdistys/historia/
http://www.verhoilijamestarienliitto.fi/yhdistys/historia/

Kuvassa näkyvä genteleman, verhoilijamestari V. Lähteinen, vaalii edelleenkin tämän päivän verhoilijamestarin työtä. Kunnioitettava ajatus siitä, että henkilö joka on luonut Verhoilumestarien ammattitaidolle juuria ja taustaa, on edelleen alan taitajien kunniakas ja arvostettu osaaja, niin että työ tehdään pieteetillä, taiten ja laadukkaasti. Ollaan tultu jo vuosisata etenpäin hänen ajoistaan, mutta tietyt metodit ja tekemisen käytännöt ovat vain tulleet entistä arvokkaimmaksi, koska uusi ei aina korvaa vanhaa.  

Verhoilu on vaativa ja ammattitaitoa vaativa käsityöläisyyden edustava vaativan työntaidelaji. Hyvät verhoilijat ovat arvokkaita löytöjä erityisesti meille sisustuksen parissa työskenteleville.   

He loihtivat ammattitaidollaan rakkaista, monesti vain tunnearvon arvoisista, huonekaluista taas uusia ja käyttökelpoisia kodin kaunistuksia.


Aiempi postaus verhoilijamestari Artemikin Anninasta löytyy täältä.

 Jatkan tästä aiheesta seuraavissa postauksissani, jotta näet kuvia ja tunnelmia Artemikin uusista työtiloista: kuinka vanha kivinavetta on päässyt uuteen käyttötarkoitukseensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti