maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kaikki ei mahdu matkalaukkuun


HARMI.

Matkat aina avartavat, käy sitten missä vaan, ensimmäistä tai monennetta kertaa. Reissussa on kiva nähdä vähän erilaista tarjontaa.

Vietimme tänä vuonna joulun USA:ssa. Aatto meni taivaan tuulissa, joten joulu meni vähän kuin ohi niin täällä kuin sielläkin. Joulupäivä oli ensimmäinen varsinainen päivä perillä, ja sehän se tylsä päivä siellä on. Kaikki kaupat kun ovat kiinni.

Mutta siitä se sitten lähti taas! Se luudaaminen.
Kyllähän siellä aina niin nauttii.

Tämän kirahvin koko oli vain noin pari metriä. Vähän näyttävämpi versio, noin kolme metrinen kirahvi olisi ollut myös tarjolla.
***
Ja se outlettien kirjo.
Hyvää tarjontaa ja edullisemmin. 

Ostamisen tekee helpoksi parikin helppoa näkökulmaa: 
1) jos joku tuote oikein kovasti miellyttää, niin se on otettava heti. Seuraavalla kerralla voi olla että sitä ei enää ole, koska tarjonta koostuu edellisten sesonkien sattumista ja jämistä.

2)Helpputta lisää myös se, että kaikkea ei vain voi tuoda mukana, vaikka kuinka houkuttelevia olisivatkin. Ihan huutavat TAKE ME HOME!, mutta kun ei. Sääli!
Lentomatkan kihvelimäiset kilorajoitteet ovat helpotus turistin kukkarollekin.Joitakin ihanuuksia voi vain ihailla. Ja harmitella kuinka edullisia ostoksia taas jääikään sinne. Siis pelkkää säästöä.

 
Rakastan näitä löytölandioita! 

Joskus joku tuote saattaa sittenkin odottaa ...vain sinua. Viikkotolkulla.

***
Itse olen aika ihastunut näköjään valaisimiin. 

Kyllä siellä on kaikki niin paljon suurempaa, näyttävämpää. Ja materiaali ei ole mitään kevyttä rimppanaa. Höm, toin muuten yksi vuosi tällaisen valaisimen Suomeen, kun ei vaan voinut jättää sitä kaunotarta silloin sinne! Sähköistyksen vaihtaminen ei ollut suuri ongelma. Paikallinen sähkäri auttoi helposti. 

Suomessa tyypillisimmät pöytävalaisimet ovat muuten aika kirppuja näiden rinnalla. Toki jos huonekorkeutta ja tilaakin on paremmin, niin suuri koko on enemmän kuin vaatimus. Mutta ei minimalistisuus olekaan se juju tässä ameriikan ihmemaassa.

***
 Tällä kertaa silmiin pistävää oli marokkolaisuuden näkyminen vähän siellä sun täällä. Marokkolaista ornamentiikkaa näkyy paljon vaatteissa, ja kodin tekstiileissä, kuten näissä näyttävissä pöytävalaisimissa. 
 Lipasto kuin vanha matkalaukku, päällystettyä pehmeätä (keino-)nahkaa. Tällä lipastolle olisin keksinyt heti hyvän paikan. Eikä ollut outletissa hinnalla pilattu. Vetimien valikoimaa paikallisessa rautakaupassa
Tässä on vasta vain yksi viidesosa tarjoamasta.

God i love these!