keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kannustamisesta

Olen tämän kevään puuhaillut tuoreen sisustussuunnittelijayhdistyksen* parissa. Koossa on satakunta kollegaa, joilla meillä jokaisella on oma vahva erilaisuutemme ja osaamisalueemme.
Minulta kysyttiin: "Mitä hyötyä on verkostoitua samaa työtä tekevien kanssa? Eikö ole hirveää, että te kilpailette samoista asiakkaista?"
Jouduin oikein miettimään vastaustani. 

Ei tietenkään se ole minulta pois! Mehän saamme parhaimmillamme tuettua toisiamme: yksi on artesaani, toinen koristemaalari, kolmas taitaa venäjän kielen, neljäs hallitsee istutukset ja terassit....loputtoman paljon erilaisia vahvuuksia!

Seuraavana päivänä sain puhelun, jossa kollega kysyi neuvoja hänen saamaansa tarjouspyyntöön liittyen. Opastin nuorempaa kollegaa parhaani (ja tekemieni virheiden) mukaan. Olen kuin avoin kirja: kerron myös ne kompastuskivet ja virheet, jotka itse olen kantapään kautta kokenut. 

"Älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan tehkää niinkuin minä neuvon.", opasti aikoinaan loistava lehtori Lilja.
Miksi en kertoisi virheistäni, miksi en kannustaisi?

Siinä hetkessä kirkastui entistä vahvemmin mikä voima on tällä verkostoitumisella, asioiden jakamisella ja kannustamisella:
Emme me kilpaile samoista asiakkuuksista vaan asiakkaat kyllä itse valitsevat meidät oman valintakriteeriensä perusteella. 

Se, miten itsestämme viestimme, mikä on tyylimme ja tapamme toimia, millä alueella toimimme....on paljon syitä, miksi asiakas valitsee juuri Sinut, eikä minua. Tai minut, eikä kolmatta. Meistä jokainen on erilainen osaaja, erilainen tekijä. Tämä sama totuus pätee aika monella alalla. 

Kollega sai loistavan toimeksiannon, monen ohjeeni siivittämänä "superisti paremman sopimuksen kuin alunperin oli ajatellutkaan", kiitos lehtori Liljankin opein. 

Juuri tätä varten olemme. Olen. 
En voi olla muuta kuin äärettömän tyytyväinen ja onnellinen toisen puolesta. 

I am only happy! 


Vierailulla Orient &Occientilla, tutustumassa yhteen yritysyhteistyökumppanimme tuotteisiin ja palveluihin (kuvassa vain osa meistä).
*************

"Huomaa miten hyvältä olosi tuntuu sen jälkeen kun olet kannustanut jotakuta. Mitään muuta syytä tuskin tarvitsetkaan; älä koskaan menetä tilaisuutta kannustaa."
— George Burton Adams (1851-1925)

em. lainaus: Hyvejohtajuus.fi-sivuilta.