keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Köyden oikea väri

Köyden oikea väri

Ihanan vanhan rottinkin riipputuolin köydestä on kerrottava tarina.
Tuolissa oli vielä viime viikonloppuun saakka kenties alkuperäinen köysi, jolla sen sai ripustettua terassin kattotuoliin. Hyvin toimi viime kesänä, ja vielä tämänkin kesän alun.


Minulla oli jo uusi köysi ostettuna, koska tämän kesän alussa oli tarkoitus vaihtaa köysi uuteen. Oikean väriseen. 
No, nuoriso oli jo toimelias ja ripusti tuolin uudelleen paikoilleen ennenkuin ehdin asiasta mainita. Olkoon niin, katselenpa siis vielä tuota väärän väristä köyttä vielä tämän kesän. Okei.

  Tämä riipputuoli kiehtoo istumaan, onhan sen keinutuksessa viehättävään katsella maisemia. Sain torpalle harvinaisia vieraita, jotka kiinnittivät huomionsa möys tähän köyden väärään väritykseen. Auts! Pääsivätpäs huomauttamaan. Nyt se otettava asiaksi, ei se ole kuin tarttumista vaille. Niinkuin moni muukin asia. 

Seuraavana viikonloppuna sain vihdoin ja viimein siippani innistumaan muutamista askareista, jotka ovat MINUN intresseissäni. Oli monta pientä askaretta, joita saisimme aikaiseksi hänen avullaan (kerrottakoon tässä että tämä on aika harvinaista meille. Hän on kyllä hyvinkin aikaansaava kun on kyse hänen oman intressikentän asioistaan).  

 No, hän istahti tähän ihanaan riippukeinuun, ja nautti kesäillasta. 

Hyvillä mielin lähdin hakemaan sisältä työkaluja, jotta saisimme mm. puuttuvia ovien karmeja kunnostettua. 
Sitten kuului kaamea kopahdus. Mitä tapahtui? 
 Puuttui vain huuto.
 Tiedättehän se Eemelin isän huuto: "Eeeeeemill!!!!! "
Olinko jättänyt oven salpaamatta, paiskautuiko se...siis mikä se kopsahdus oikein oli? 

 Menin katsomaan ja siellä se siippa makasi kanveesissa terassin lattialla pyöreän riipputuolin syleilyssä. Riipputuolin köyden solmutus oli pettänyt (huom. köysi ei ollut katkennut!). Tuolissa oli istuttu jo tänä kesänä monen monet kerrat, ja viimeksi edellisenä iltana katselin köyttä sillä silmällä että pitäisi ottaa se auki ja vaihtaa se oikean värinen köysi, mutta, ...menköön tuo vielä. 

Onneksi siinä ei tapahtunut mitään vakavampaa. 
Päähän sattui kuulemma vähän, mutta sen verrna kuitenkin että ne yhteiset edistävät pikkuaskareet jäivät taas tekemättä. 

Ja mikä myös asiassa hyvää: Nyt se vaaleansininen köysi vaihtui uuteen mustaan, tuolin väriseen. 
Ihanaa, nyt köysi on oikean värinen!
***
Tähdet kertovat siis. Tähdet kertovat. Mitä tästä pitäisi tulkita?

Edellisen kerran tällaisen yhteisen tekemisen meininki katkesi täysin yllättävään kaatosadekuuroon, keskellä kaunista aurinkoista päivää. 
  

ps. Rottinkituoli säilyi täysin ehjänä. ;).