torstai 12. marraskuuta 2015

Mikrosementti ja SBL


Kerrassaan suunnattoman kiinnostava tuttavuus, Suomen Betonileimasin ja mikrobetoni. 

SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum
Mikrobetonilla pinnoitettu suihkutila.

Mikrobetoni on kenties vielä vähän uuden tuntuinen pintamateraalivalinta Suomessa, mutta itse tuotetta on käytetty Espanjassa jo noin 40 vuotta, joten tietoa kesävyydestä on jo saatu. Mikrobetonilla on käsitelty uima-altaidenkin pintoja, ja kestää.  


 Mikrobetoni on tällä hetkellä tullut jo tutuksi ja on todella suosittu pintamateriaalivalinta monelle remontoijalle. Se on loistavan toimiva pinnoite esimerkiksi silloin kun tarvitsee saada uutta ilmetta kylpyhuoneisiin ja kosteisiin tiloihin.

 
 Betonipinta voidaan tehdä laattojen päälle niin että laatoituksesta ei ole tietoakaan. Micromorteron värikartasta löytyy sävyjä aitoon aidosta parkkihallin tunnusta pehmeimpiinkin harmaisiin sävyihin. 
 
SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum
Tässä mallissa näkyy pinnoitekerrosten peittävyys. Ylimpänä 4. kerros mikrobetonia. 

Mikrosementti sekoitetaan akryyliin ja tasoitetaan lastalla valittuun pintaan. Pinnoite on suunnattoman kestävä akryylin ansiosta. Pinta voidaan myös lakata, jolloin sen pyyhittävyys paranee.  
SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum
Myös katot saavat uutta ilmettä mikrobetonisen pinnoitteen ansiosta. Hyvällä valaistussuunnittelulla saadaan halutusti korostettua struktuurista pintaa.

***

Koska tämä pintamateriaali on tosi IN, niin mikrobetonia halutaan laittaa paljon koteihin. Mielenkiintoinen anekdootti oli myös, millaisissa tiloissa SBL itse suosittelee täysin betoniseen pinnoitteeseen tuntuun ja fiilikseen tutustumiseen: parkkihallit. Niinkin on kuulemma käynyt, että parkkihallissa käynnin jälkeenkin tuntu viehättää, mutta kotitiloissa raffius onkin yllättänyt. Siihen on helppo ratkaisu: käsitellään pinta vielä yhdellä sävykerroksella. 

***

 SBL:n valikoimiin kuuluu myös PolDecorin puuvillaiset seinäpinnoitteet. 

SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum 
Pehmeyttä ja ilmettä löytyy yli 240:sta vaihtoehdosta. Materiaali on 100% luonnon materiaaleista tehty: ainesosia mm. silkki, bambu ja erilaiset mineraalit, jotka tuovat eloa ja ilmettä pintaan.

SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum


Lopputulos vaikuttaa tekstiiliseltä. Pehmeitä sävyjä ja paljon erilaisia struktuureja.

SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum  


SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum
Kiiltoa tuomassa aito simpukan hile.
 
Struktuureissa löytyy paljon vaihtoehtoja. Samoin värisävyjä löytyy runsaasti.  

SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum
  

SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum


SBL mikrobetoni_kuvat©dyllicum
Kävimme kollegoiden, AJK-Suunnittelijat ry:n jäsenten kanssa SBL:een tutustumassa. Koulutusta inspiroituneena odotellen!
SBL löytyy Vantaan Varistosta, Kauppakeskus Viisarista. 

Sormet alkavat syyhyämään tällaisten perehtymisten myötä. Minulla on vielä pari viikkoa aikaa maalta joku seinä, ennen siipan reissusta palaamista. Josko tekisinkin mikrosementillä...  ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti