lauantai 7. toukokuuta 2016

Remontti alkoi!

 No niin! Varoituksen sana, a) nämä kuvat eivät ole välttämttä vielä niitä kauniita ja b) kunnon periaatteen mukaan keskeneräistä työtä ei pitäisi esitellä. Mutta: vähän raotan remontin vaiheita kun edistymiset ovat aina NIIIIN positiivista! Nyt unohdetaan periaatteet ja nautitaan uuden ilmeen syntymisestä.

Silloin kun on hyvät työntekijät, niin vapun päivän jälkeisenäkin päivänä työt alkaa hyvissä ajoin. Rakennustelineet, ja valmistelevat suojaukset oli asennettu jo kukon laulun aikaan. Hyvät työmiehet ovat A ja O.  
 
 

Kaskikerroksisen omakotitalon viistopaneelikatto täytti jo 20 vuotta. Koska puu on elävää materiaalia niin olihan puun sävy jo vuosien myötä toki kellastunut. 

Eri harmaan sävyjä testattiin seinään, joka joka tapauksessa meni tasoituksen alle. Sävyjä oli hyvä tutkailla aurinkoisimmasa paikassa taloa, sekä vähän valottomammassakin kohdassa rappujen alla. 
Tässä omakotitalo- kohteessa paneelikatto maalataan valkoiseksi paneelikattomaalilla, ja seinät saavat hienostuneen harmat pinnat: sävy: NCS 1500N.
 Remontti alkoi katosta, ylhäältä alaspäin. Takka ja takan muuri slammataan tasaiseksi TUNTO- hienolla.


 

Sisustussuunnittelun osalta tämän projektin suunnittelu käynnistyi jo viime vuoden elokuussa. Koska kaikilla osapuolilla, sekä suunnittelijalla että asukkailla, on kalenterissa muutakin kuin tämä yksi remontti, niin suunnitteluun ryhdyttiin ajoissa. 

Projekti eteni huolella ja se toteutettiin kahdessa vaiheessa. Tammikuussa remontoitiin kaksi yläkerran huonetta, ja nyt  vapun jälkeen aloitettiin koko muun huushollin purku ja muutostyöt.  

 
 Alakerrassa keittiö sai kyytiä, ja uusi keittiö asennetaan parin viikon päästä. 

 
 Tässä talossa on mielenkiintoisia kohtia, ja jotain odottamatonta saattaa tulla aina purkuvaiheessakin kenties esille. Tärkeintä oli keittiön tarkistusmittaus uudelleen purkamisen jälkeen. 


 Kerron tämän projektin vaiheista ja remontin etenemisestä tämän kuun aikana. Seuraa tilannetta. 
Kaunista tulee :).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti