maanantai 11. heinäkuuta 2016

Lumir, rajaton akustiikkapinnoite


Akustiikka on monesti haastava ratkaistava ongelma, niin kodeissa kuin julkisissa tiloissa. 

Markkinoilla on erilaisia keinoja ratkaista akustiikkaankin liittyviä ongelmia. Meillä sisustussuunnittelijoilla on hyviä yritysyhteistyökumppaneita, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Näin saamme autettua loppukuluttajaa yhteisvoimin. Käyttämällä sisustussuunnittelijaa, saat samalla hyvän verkoston erilaisten erikoisalan ammattilaisten osaamista suunnitteluprojekteihisi. 


Palaan vielä kuvin keväiseen Tukholman design-messujen tarjoomaan. Siellä oli nähtävillä suuria osastoja mitä erilaisimmista innovatiivisista ratkaisuista, joilla näihin akustiikkaongelmiin voidaan tarttua.

Akustiikan merkitys unohtuu yllättävän usein edelleen talojen suunnittelussa. Tai, tuskin se unohtuu, mutta sen todellisuus karahtaa korville vasta kun kokonaisuus on valmis, jos siihen ei ole erityisesti keskitytty suunnitteluvaiheessa. Kaksikerroksiset, koko seinän levyiset ikkunapinnan omaavat kodit ovat tällä hetkellä unelmataloja. Akustiikan merkitys huomataan monessa tilassa valitettavasti vasta sitten, kun taloa jo asutetaan
Sama suuntaus on tapahtunut myös julkisissa tiloissa. Avokonttorit ovat tulleet jäädäkseen, ja ihmisten työtilat ja -toiminnot tapahtuvat suurissa avotiloissa. Se on vahva trendi yrityksien toimitilasuunnitteluissa. Yritykset ovat panostaneet valtavin seinien kaato -ratkaisuin ja avohalleihin siirtymisiin. Avoimuus in IN, kunnes käytäntö osoittaa avoimuuden huonoksi ratkaisuksi, juurikin huonon akustiikan kannalta. Ihmiset etsivät työpuheluilleen rauhaisaa nurkkaa, kolkkaa tai siirtyvät mihin tahansa muualle, eteisiin ja jopa ulos puhumaan internejä keskustelutuokioitaan ja puheluitaan. 
  
Pahimmillaan avokonttorissa kaikki kuulevat puheesi, ja itse kuulet samalla muiden puheet. Niinpä onkin pitänyt turvautua erilaisiin rauhallisuutta ja rauhaisen keskustelun mahdollistaviin ratkaisuihin: korvanappikuulokkeet, "älä häiritse"-merkkikielet, ja mitä erilaisimmat seinäkkeet ja kopperot ovat tulleet osaksi toimitilojen suunnittelua. Puhelinkopit hävisivät, mutta akustiikkakopit tulivat tilalle.

 
Ihminen kaipaa äänieristystä, ollaan sitten kotona tai työpäikalla.  

Huonosti akustoitu tila aiheuttaa keskittymiskyvyn hekkenemistä, levottomuutta ja stressiä. Se heikentää viihtyvyyttä ja työpaikoilla huono akustiikka hentää myös viihtyvyyttä ja työtehokkuutta. 
 

 Joskus tilat vaativat ratkaisua, joka ei "näy", mutta vaikuttaa akustiikkaan merkittävän hyvin ääntä vaimentavasti.

Kotimainen yritys LUMIR on erikoistunut biokuitupohjaisten akuustiikkaratkaisujen valmistukseen. 
LUMIR- akustiikkaratkaisut ovat kestävä ja siusti tapa vähentää tilojen jälkikaikua ja parantaa niiden viihtyvyyttä.
kuva: lumir.fi
Kuva: Lumir.fi
Lumir Oy on kehittänyt äänenvaimennukseen uuden, oleellisesti helpomman ratkaisun. Ruiskuttamalla tehtävä Lumir-akustiikkapinnoite on itsessään akustoiva tuote, joka ei vaadi alle akustiikkavillalevyä. Se toimii sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Patentoitu Lumir on suomalainen äänenvaimentamisen innovaatio, jossa helppous ja laatu yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Kuva: Lumir.fi
Kuva: Lumir.fi

Kuva: Lumir.fi

Saumaton, tasainen ja väriltään muuttumaton pinta

Lumir Board on helppo ja nopea tapa saada saumaton akustoiva alakatto. Suunnittelijaa miellyttää LUMIRin esteettisyys: Ei villalevyjen asennusta, tasoituksia eikä kittauksia. Lumir Board mahdollistaa kerralla kestävän, tasaisen, yhtenäisen pinnan, jossa ei ole saumoja eikä värieroja. Lumir Board -alakattojärjestelmä sopii myös vaivattomasti pystypintojen akustointiin. Lumir Boardin pinta voidaan sävyttää RAL- tai NCS-värikarttojen mukaan, joten se mukautuu luontevasti erilaisiin sisustustyyleihin. Lumir Board alakatto pitää värinsä ajan kuluessa, ilmatiiviin rakenteen ansiosta. Saat täysin tasaisen, yhtenäisen ja saumattoman pinnan. 
Kuva: Lumir.fi

Lumir Spray -äänenvaimennus haastaviin kohteisiin ilman pohjatöitä

Lumir Spray taipuu mitä erilaisimpiin rakenteisiin. Lumir Spray ruiskutetaan suoraan pinnalle ilman pohjatöitä, joka toimii erittäin hyvin kaltevilla ja pyöreillä pinnoilla. Sillä saat äänenvaimennuksen helposti esim. holvikaariin, ilmastointiputkiin ja muihin vaikeisiin kohteisiin, koska Lumir on sellaisenaan valmis äänenvaimennustuote.

Materiaalien kotimaisuusaste on 50%. Piakkoin päästään 100% kotimaisuuteen, kunnes mittaukset uudesta pinnoitteesta saadaan. Lumir pääsi kisaamaan Euroopan innovatiivisimman biotuotteen tittelistä. LUMIR saavutti kilpailussa ansiokkaan kolmannen sijan. Onnittelut! Linkistä näet lisää: http://www.biobasedworldnews.com/who-has-won-the-the-bio-based-innovation-awards-europe-2016

 Teksti: Riitta Bergman/ www.idyllicum.fi
 Kursivoidut: http://lumir.fi/
 Kuvat: Tukholman design messuilta 2016/ idyllicum.fi ja http://lumir.fi/