sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Toimistotilan suunnittelu

Mitä voisikaan tehdä toimistotiloille, jotta ne olisi mielekkäät?
Tässä yksi esimerkkicase julkisen tilan sisustussuunnittelusta.
sisustussuunnittelua idyllicum
Kohteena oli tällä kertaa täysin tyhjä huoneisto, jonne oli tulossa uudet vastaanottotilat. 
Tilasuunnitteluun kaivattiin sisustussuunnittelijan otetta: ideoita, ilmeen mukaisuutta ja toiminnoiltaan hyviä toimivia ratkaisuja. Tiettyjä speksejä oli: 
 Tilassa tulee käymään asiakkaita. Pari huonetta tulee olemaan aktiivisina työhuoneina: yksi etätyöskentelyä varten ja toinen vastaanottotilana. Kolmannesta tuli toimisto. 

Tein pyydetysti karkean suunnitelman, jossa otin huomioon niin tilassa työskentelevien ajatukset kuin asiakkaiden viihtyvyydenkin. Tiettyjä omia toiveita oli tiedossa: asiakkaan oma värimaailma ja ilmeen mukaisuus. Kalustesijoitteluun oli olemassa jo yksi kaluste: oma lätkäpeli- pöytä.

sisustussuunnittelua idyllicum
Ehdotuslinjaus odotustilaan.

sisustussuunnittelua idyllicum
Tältä se tulee näyttämään. Kaikki tarvittavat kalusteet mahtuu odotussaliin. Odotushuoneessa on mahdollisuus rentoon viihtymiseen.
toimiston sisustussuunnitelman tekoa
män seinän kaapistorivistöön ilmeeseen toivottiin päivitystä.
  
Suunnitelmassani tammisten peiliovien sijaan tilalle tuli liukuoviratkaisu, johon teetetään maisemakuva,joka luo tähän odotustilaan rauhallista tunnelmaa. Kuvamaailman idea on assosioida ajatuksia vaikkapa luontoon: johonkin kauniiseen ja hyvään, paremman polun päähän. 
kuva:www.pixabay.com
kuva lainattu, kuvapankki: pixabay.com

 Valaistus on tällaisessa huoneistossa usein hyvin tyypillinen: loisteputkivalaisimet. Ne kaipaisivat päivitystä. Valaistuksen vaihtaminen vaatii myös katon pinnan tasoituksen, jotta kattopinta on siisti. 
 
Ehdotuksissani on niin riippu- kuin erilaisia kohdevalaisimia ja mm. hyviä työpäytävalaisimia. Tässä toimostossa on tärkeää saada myös säädettyä valon määrää, joten himmentimin varustetut valaisimet ovat käytännölliset. Yleisvalaisimiksi ehdolle pääsi Innoluxin valikoimista löytyvät, tyyliin sopivat himmennettävät candeo-valaisimet.   

 Vastaanottohuoneessa on oltava hyvät ja miellyttävät tuolit. EGG-tuoleissa on ihana uppoutua hyvään asentoon keskustelemaan. Mattoehdotukset Orient Occidentin valikoimista. Matoissa saa olla katsottavaa, ja tämän yrityksen ilmeen mukaista värimaailmaa.  

http://www.egecarpets.com/carpets/carpet-tiles/product/skylines-orangek5269-5-sp-dk
http://www.egecarpets.com

Huoneisto on kunnostettu viimeisimmässä remontissa lähiaikoina pinnoiltaan. Periaatteessa tilat olivat hyvin siistit, mutta kaipasivat uuden toimijan ilmettä, viihtyvyyttä ja etenkin toiminnallisuutta.

Yksi etätyöskentelyhuone, ja sen kaluste-ehdotukset.
Kalusteiden suhteen asiakkaan toiveissa oli tasokkaat ja toimivat kalusteet. Silloin kannattaa valita pitkäikäistä ja ajatonta designia. 
Toimistohuoneessa tulee sijaitsemaan työskentelyyn tarvittavat printterit tms. muut toimistotarvikkeet. On hyvä, että pöytätila- työskentelylle on myös riittävästi tilaa. Tilan tulee olla kuitenkin yhtenäisesti saman ilmeen mukaista.Silloin kun tyyli ratkaisee, roskiskin sopii kokonaisuuteen. 
Kuva lainattu: Finnish Design Shop: HAY/ pyykkikori. https://www.finnishdesignshop.fi/


Kalustehankinnat, pintojen uusimiset ja kaiken kaikkiaan remontin toteutus jäi sovitun mukaisesti asiakkaan itsensä toteuttamaksi. Näin monesti suunnittelucaseissa tapahtuu, jos asiakkalla on omat luottoremonttitekijät takataskussaan. 


Kokonaisuus on yhtenäinen ja asiakaslähtöinen.
Mielenkiinnolla odotan tämän tilan näkemistä itsekin.
 

Kiinnostuitko ehdolla olevista kalusteista?  
Kaipaavatko omat tilasi päivitystä? Ota yhteyttä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti