tiistai 20. joulukuuta 2016

Neljä yötä jouluun

 Neljä nopeaa ideaa jouluun! Vielä ehtii..

Joulun tunnelman tekee tervehdys, koristeet, joulun värit ja tuoksut. Loihdi joulun tunnelma kotisi sisustukseen muutamilla nopeilla yksityiskohdilla.

1. Tuo joulun tervehdys jo ovellesi
Laita kranssi oveen. Kranssi on helppo tehdä itse vaikka puolukan tai mustikan varvuista. Jos et jaksa sitä itse tehdä, niin ihania kransseja löytyy valmiina. Joulualet alkoivat jo!  

Kuvan kranssi on Weisteen. 

 Luo somistus jo ulko-ovelle

Kokoa lyhdyt ja havuiset somisteet kauniiksi kokonaisuudeksi jo ulko-ovelle. Kaunis entré luo kauniin tunnelman joka tervehtii sinua itseäsikin joka kerta kotiin saapuessasi. Havukranssi, tuijat ja pikkuiset havuiset kuuset ovat näyttäviä koristeita oven suussa. Ulko-oven edusta on ihana laittaa kauniiksi: kuusenoksat, havut ja tuijat tuovat elämää ja vihreyttä. Ne kestävät juuri kivasti talviajan yli. Lyhdyt ja kynttilät tuovat suloista tunnelmaa.


2. Vaihda kodin tekstiilit
Toiselle joulun väri on valkoinen, toiselle vihreä, kolmannelle se on joulunpunainen. Valitse oma lempivärisi, väri, joka sinulle tuo oikean joulutunnelman. 

Vaihda joulua varten muutamia helppoja tekstiilejä, kuten tyynyt ja torkkupeitot. Kevään tullen kaikki tuttu tuntuu taas uudelta, kun ne ovat saaneet tuulettua ja olla hetken poissa näkyvistä. 

3. Luo kokonaisuuksia
Koristeiden asettelussa kokonaisuudet muodostavat omia maailmojaan.
Onko kätköissäsi legendaarisia retrotonttuja? Niistä voit lukea lisää täältä.

4. Rentoudu! Keitä glögiä
Keittiössä on ihanaa ottaa joulukuussa esille ne tontunpunaiset astiat, mariskoolit, glögimukit.... 


Siinä se on. Nyt puuttuu enää vain kuusen tuoksu ;).