tiistai 27. joulukuuta 2016

Teatterin lumo

Teatterissa käynti virkistää. Itse kun olen tällainen estetiikan rakastaja, niin jo kauniit rakennukset saavat huokaamaan. Helsingin keskustassa sijaitseva Svenska Teatern niin lumoavan kaunis!
Carl Ludvig Engelin suunnittelema (1987-)rakennus erottuu jo kauniilla pyöreällä muodollaan. Enemmän rakennuksen historiasta on luettavissa suoraan Svanskanin sivuilta. Minä nostan vain tämän oman sisustuspilkkuni esille: ihastuin nimittäin kahvilan moderneihin pystypöytiin. Kuinka oivalla tavalla tähän historialliseen miljööseen on upotettu tyylikäs, helposti liikuteltava ja huomaamaton moderni kaluste. Täydellinen kalusteratkaisu juuri tänne, juuri tähän ympäristöön ja tähän käyttötarkoitukseen. Ei sotke tyylillään olemassa olevaan ajanhengen mukaista kalusteympäristöä, vaan sulautuu joukkoon kuin vaatimaton kukkanen. Kaluste, joka ei halua tehdä itsestään numeroa vaan antaa arvokkaiden tyyliratkaisujen ja kalustevanhusten loistaa.  

 Aition ylellisyyttä.


Ai niin! Ai mikä teatterikappale? Mitäkö kävimme katsomassa? Kävimme katsomassa Ingvar Kamparadista kertovan IKEA- musikaalin. Mielenkiintoisesti esitetty liiketoimintasuunnitelma, sanoisinko. Hauskasti laulaen luritettu esitys hyvän bisnesälyn omaavasta henkilöstä. Tarina kulki sujuvasti liikeidean alusta kompastelevienkin vaiheiden jälkeen menestykseen. Hauskasti kerrottu, hyvin laulettu. 
Yritystarinat ovat aina kiinnostavia.
Lumoava teatteri, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti